X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Moldova va sosi comisarul UE pentru comerț

17 aug. 2017,, 10:30   Economie
2858 3

Comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmstrom, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 6-7 noiembrie 2017.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi a vicepremierului, ministrului Economiei și Infrastructurii Moldovei, Octavian Calmîc, cu șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, care și-a încheiat misiunea diplomatică în țara noastră, relatează NOI.md.

Interlocutorii au efectuat un schimb de opinii pe marginea progresului obținut în realizarea obiectivelor planului de acțiuni al Acordului de asociere RM-UE, în special a aspectelor cooperării comercial-economice dintre Moldova și țările UE, precum și au discutat viitoarele acțiuni comune.

Astfel, în cadrul dialogului părțile au mai discutat posibilitatea organizării la Chișinău a reuniunii Comitetului de asociere RM-UE în configurația comerț, preconizate pentru 18 octombrie curent.

Pînă la finele acestui an va fi organizată ședința Subcomitetului de cooperare cu Uniunea Europeană pentru crearea unui zone aprofundate și cuprinzătoare de comerț liber în domeniul vamal, proprietate intelectuală, comerț și dezvoltare durabilă.


Pirkka Tapiola a dat o apreciere înaltă cooperării cu Ministerul Economiei și Infrastructurii și, în special, dialogului eficient cu conducerea instituției pe parcursul mandatului lui de șef al Delegației UE în Moldova. El s-a arătat convins că relațiile de cooperare dintre Moldova și UE vor continua să se aprofundeze.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?