Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Lavrov: Sperăm că „capetele fierbinți” de la Washington și Phenian s-au răcit

16 aug. 2017,, 20:00   Externe
2171 0

Moscova menționează că retorica din recentele declarații ale Washingtonului și Phenianului a devenit mai calmă și speră că „capetele fierbinți” din SUA și RPDC s-au răcit, a declarat ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

Situația de pe Peninsula Coreeană iarăși s-a agravat după schimbul de declarații dure dintre RPDC și SUA. Coreea de Nord a anunțat că va lansa rachete balistice în regiunea Guam, unde se află baza aeriană americană Andersen și baza navală Apra Harbor. Președintele Donald Trump a declarat că, dacă liderul nord-coreean, Kim Jong-un, va face ceva cu Guam, Coreea de Nord „va da de necaz cum au dat puţine naţiuni vreodată”.

Lavrov a amintit că, potrivit estimărilor, sute de mii de oameni ar putea suferi în regiune în cazul în care vor începe acțiunile militare, cu care constant amenință Washingtonul și Phenianul.

„În ultimul timp observăm că această retorică a devenit mai calmă și, probabil, se poate spera că capetele fierbinți s-au răcit un pic“, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă susținute la finalul negocierilor cu ministrul de externe al Boliviei, Fernando Huanacuni Mamani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?