X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Doga va susține cîteva concerte în locuri pitorești

16 aug. 2017,, 15:10   Societate
2309 0

Excepționalul compozitor Eugen Doga va susține patru concerte în locuri de importanță istorică și culturală.

Evenimentele vor avea loc pînă la finele lunii august, cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și al Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Concertele lui Eugen Doga vor fi dedicate celei de-a 80-a aniversări a maestrului, relatează NOI.md.

Patru recitaluri ale lui Eugen Doga vor fi organizate în cele mai pitorești locuri ale Moldovei, care includ complexele arhitecturale de importanță istorică unică. Ciclul jubiliar va începe la 20 august, printr-un concert în aer liber pe teritoriul castelului „Mimi”, care se află în satul Bulboaca. Cu o zi mai tîrziu excepționalul compozitor moldovean la evolua în Biserica Adormirii Maicii Domnului de la Căușeni, iar la 22 august admiratorii creației maestrului îl vor aștepta în Cetatea Soroca. În final, la 23 august, la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hîncești, va avea loc ultimul recital dedicat aniversării a 80-a maestrului emerit al artei.

((208570}}


Precizăm că pe 1 martie 2017 Eugen Doga a împlinit 80 de ani. El s-a născut în satul Mocra, raionul Rîbnița. Operele maestrului moldovean demult au devenit „carte de vizită” a Moldovei, cunoscută departe peste granițele sale. În palmaresul său se numără peste o sută de lucrări corale cu acompaniament instrumental – simfonii, muzica pentru peste 200 de filme artistice, peste 260 de cîntece și romanțe, zeci de valsuri. Valsul din filmul „Gingașa și tandra mea fiară” a fost ales de UNESCO drept una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.

Într-un interviu oferit anterior portalului NOI.md, Eugen Doga a relatat că continuă să muncească intens asupră creării noilor opere muzicale. El a spus că la începutul anului 2017 a finalizat piesele „Visul”, „Deșteptarea”, pentru care intenționează să creeze versiuni orchestrale. Maestrul s-a mai plîns că în Moldova se obișnuiește să fie excluse din creația lui operele scrise în Rusia, și invers.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?