X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

De ce uraganale şi furtunile tropicale au nume preponderent feminine

28 apr. 2019,, 20:30   Externe
7393 0

Deşi Organizaţia Mondială a Meteorologiei pune nume masculine şi feminine uraganelor, furtunile nu au fost întotdeauna divizate în acest fel.

Din 1959 pînă în 1979, uraganele şi furtunile tropicale care loveau Statele Unite erau numite numai după femei.

Un caz recent îl reprezintă furtuna tropicală Emily, care a surprins statul Florida. Apoi, Emily a scăzut de la o furtună la „depresie”, ceea ce a dus la glume despre Emily şi sentimentele ei, scrie History.

De-a lungul timpului oamenii au personalizat furtunile, le-au pus de la nume ale persoanelor detestate la nume de sfinţi, astfel nu este clar un anumit tipar al numelor.

În a doua jumătate a secolului XX au existat un număr de feministe care nu au privit cu ochi buni această exclusivitate.


În 1979 campaniile şi presiunile mişcării feministe au convins în cele din urmă autorităţile Statelor Unite să folosească şi nume masculine.

Un rol important îl are însă factorul cultural. Marinarii se referă la mare ca fiind femeie, de asemenea, Mama Natură este, evident, femeie. Astfel, era oarecum natural ca manifestările Mamei Naturi să aibă tot genul feminin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?