Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Nici primul Parlament al Moldovei nu a fost unul onest – declarație

15 aug. 2017,, 18:41   Politică
4852 4

Cei care aduc drept argument în susținerea sistemului mixt de vot faptul că primul Parlament a fost cel mai onest, tocmai pentru că a fost ales pe circumscripții uninominale, mint.

Cel puțin asta susține deputatul primului legislativ Vasile Șoimaru, citat de NOI.md.

El a declarat în cadrul unei emisiuni la Unimedia că unele dintre cele mai mari hoții din Moldova s-au produs cu aportul unor deputați din primul parlament.

„Nu este adevărat că primul parlament a fost onest. Doar o treime au fost onești la început, dar apoi au devenit și ei niște hoți. Au învățat atît de bine hoția, atît de bine au vîndut voturile, atît de bine au făcut privatizările care au sărăcit acest popor! A fost votat un astfel de cod funciar, că pînă acum nu ne putem dezbăra de el, și multe altele au făcut. Nici nu vreau să-i aud pe cei care au spus «ce parlament bun a fost ales pe circumscripții!». Eu pot să spun totul cu ce s-au ocupat cei din primul Parlament. Agrarienii au fost hoții hoților, au dus economia de rîpă”, a relatat Vasile Șoimaru.

El s-a declarat împotriva modificării sistemului actual de vot, menționînd că există riscul ca pe listele electorale să ajungă „doar cei cu bani”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?