X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Noi granturi de la BM pentru horticultorii din Moldova

15 aug. 2017,, 17:41   Economie
2318 0

Proiectul Băncii Mondiale „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură au anunțat un nou concurs pentru oferirea asistenței financiare nerambursabile grupurilor de producători autohtoni în domeniul horticol prin intermediul Programului de granturi investiționale „Facilitarea accesului la piețele de desfacere”.

Fermierii moldoveni vor putea beneficia de granturi în valoare de pînă la 350 de mii de dolari pentru procurarea utilajului performant și echipamentului tehnologic pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare, relatează NOI.md.

Cererile de obținere a finanțării nerambursabile se vor accepta în perioada 15 august – 1 noiembrie 2017 de la grupurile de producători care intenționează să procure linii de sortare, spălare, calibrare, împachetare, uscătorii, echipament frigorific etc.

Pentru a putea beneficia de grant, grupurile trebuie să fie constituite din cel puțin 5 membri (persoane juridice și/sau persoane fizice) cu activitate individuală de cel puțin 3 ani în sectorul horticol și să asigure cofinanțare de minimum 50 la sută din valoarea utilajelor și echipamentelor procurate.

La concurs pot participa atît grupuri nou-formate, cît și finanțate în cadrul etapelor precedente al acestui program care doresc să completeze finanțarea obținută pînă la plafonul cumulativ de 350 de mii de dolari per grup în vederea extinderii afacerii.


Programul de granturi „Facilitarea accesului la piețele de desfacere” se află la cea de-a șasea rundă de implementare. De la lansarea programului în 2014 și pînă în prezent, au fost finanțate 30 de grupuri de producători, care au unit 161 de producători agricoli din sectorul horticol.

Valoarea totală a resurselor de grant debursate constituie 7,5 milioane de dolari, iar cofinanţarea asigurată de grupurile de producători reprezintă circa 8,6 milioane de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?