X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Saloanele auto din Rusia ar putea fi sancționate pentru parcursul modificat

15 aug. 2017,, 10:51   Economie
2314 0

Mulți vînzători neonești de automobile uzate obișnuiesc să modifice cifrele reale ale parcursului, pentru a le spori atractivitatea.

Deputații din Duma de Stat intenționează să sancționeze asemenea saloane auto, inclusiv pînă la retragerea licenței de activitate.

Duma de Stat vrea să-i protejeze pe cumpărătorii ruși de mașini la mîna a doua de saloanele ce practică excrocherii. Potrivit agenției „Moskva”, deputatul Partidului Liberal Democrat din Rusia Vasilii Vlasov a propus introducerea răspunderii pentru vînzarea automobilelor ale căror caracteristici anunțate nu corespund realității.

În special, este vorba despre pedeapsa pentru falsificarea cifrelor reale de parcurs pe odometru și tăinuirea datelor privind reparația și vopsirea, practicate frecvent de saloanele auto și rampele de vînzare a mașinilor la mîna a doua.

„Dorim să introducem răspunderea saloanelor auto care procură automobile. De asta se ocupă dealerii oficiali și saloanele auto care nu doar iau mașini pentru comercializare, dar și le răscumpără. Acestea pot oferi garanția că mașina nu e gajată, dar acest lucru îl poate oferi și serviciul „Autocod”. Însă pentru detaliile vopsite și parcursul modificat salonul auto nu oferă garanții”, a explicat Vlasov.


În calitate de sancțiune pentru mințirea cumpărătorului deputatul propune retragerea licenței de vînzare a automobilelor. „Multe saloane auto nu sînt oneste și se ocupă cu înșelăciuni”, a adăugat Vlasov.

Parlamentarul a mai menționat că garanția de 14 zile la agregatele de bază ale mașinii uzate, prevăzută de lege, nu este suficientă pentru ca cumpărătorul să depisteze înșelăciunea și să întreprindă măsurile de rigoare. „Nu este serios, la noi doar livrarea și înregistrarea durează 10 zile. În Moscova rîndurile electronice pentru reînregistrarea automobilelor sînt enorme și nu toți reușesc să se încadreze în acest termen”, a explicat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?