Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum obțin moldovenii cele mai bune salarii printre imigranţii din Rusia

14 aug. 2017,, 17:28   Societate
3365 1

Moldovenii sînt printre cei mai bine plătiţi imigranţi în Rusia.

Cel puţin asta arată un sondaj realizat de specialiştii Centrului de Studii etno-politice și regionale de la Moscova. Potrivit datelor, salariile lor depăşesc 35.000 de ruble pe lună, adică peste 10.000 de lei.

Datele publicate în studiu se referă la moldovenii care lucrează legal în Rusia. În cazul celor care fac munca la negru, lefurile sînt cu două mii de ruble mai mici.

Totuşi, cei mai mulţi bani cîştigă imigranţii din Belarus, Azerbaidjan şi Georgia.

Cu toate acestea, moldovenii din Federaţia Rusă spun că reușesc să obţină salarii mai bune, mai ales cînd combină mai multe locuri de muncă.


"Îmi ajung banii pe care îi cîştig. Am cel puţin 50.000 de ruble pe lună. Plătesc mai mult pentru produsele alimentare și pentru femei. Pe ce poți să mai cheltui bani?"

"În ruble fac undeva la vreo 40-50 care sînt mai șmecheri au și 60, 70, alții au și suta. Eu am un job ca specialist de înaltă calificare și respectiv banul pe care îl fac îmi ajunge pentru toate."

Cei care au un singur job ridică la sfîrșit de lună salarii mai modeste.

"Salariul de 30.000 de ruble este minim. Depinde și de regiunea în care muncește omul. Dacă locuiești mai departe de Moscova, îți ajung aceşti bani, dar dacă stai în capitală, nu poţi face faţă."

"Cel mai mult plătim pentru călătorii și distracții. Cunoscuţii mei nu se plîng de salarii."

Datelor neoficiale arată că în Rusia muncesc aproximativ 250.000 de moldoveni. Potrivit Băncii Naţionale, în trimestrul doi al acestui an, conaţionalii noştri au trimis din această ţară aproape 105 milioane de dolari, cu 1,4 puncte procentuale mai puţin decît în aceeaşi perioadă a anului trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?