X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

O nouă pictură murală va apărea în sectorul Botanica al Capitalei

14 aug. 2017,, 17:50   Capitala
2826 0

O nouă pictură murală va apărea în sectorul Botanica al Capitalei. Chipul lui Decebal va fi desenat pe o clădire de pe strada cu acelaşi nume.

Autorul creației spune că vrea să le amintească locuitorilor Capitalei istoria dacilor. Artistul îşi mai doreşte ca municipiul Chişinău să devină o adevărată galerie de artă.

Proiectul aparține tânărului artist Radu Dumbrava. Lucrările au început acum câteva zile, iar autorul spune că peste două săptămâni creația va fi gata.

"După acest roşu se aplică aurul. De obicei aurul se aplică pe culoarea roşie pentru că să se primească contrastul şi să aibă un efect frumos.

Pictura va avea 18 metri înălţime şi şase metri lăţime.

"Se transferă desenul la scală mare, după care deja se lucrează în detaliu fiecare personaj în parte."

Costul total al proiectului este de cinci mii de euro. O companie a donat materiale în valoare de două mii de euro. Restul sumei este colectată prin intermediul unei platforme online.


"În primul rând vreau să schimb aspectul estetic, ceea apare prima în vizor. A doua să readuc un pic de istorie în faţa oamenilor şi în al treilea rând să educăm lumea"

Oamenii spun că datorită picturilor de acest fel oraşul devine mai atractiv.

"Oricare graffiti care arată bine este binevenit pentru Chişinău."

"Eu cred că va fi un desen foarte frumos, deoarece Decebal este un personaj istoric foarte important pentru ţara noastră."

"Consider că este o idee foarte bună să susţinem tradiţiile moldoveneşti. Este actual. Mai bine să fie acest desen decât un perete gol sau o pictură nereprezentativă."

Artistul plastic Radu Dumbrava este autorul a încă 10 lucrări de acest fel.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?