X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Mai multe localități au rămas fără curent electric din cauza vîntului

14 aug. 2017,, 16:40   Societate
2445 0

Vîntul puternic de astăzi a afectat mai multe linii electrice aeriene de 0,4 kV și a cauzat numeroase rupturi de conductor, iar mai multe localități au rămas fără curent electric.

Un număr de 54 de brigăzi mobile au fost antrenate în restabilirea liniilor avariate şi reconectarea ulterioară la sursă a localităţilor rămase fără tensiune, potrivit unui comunicat al companiei RED Union Fenosa, citat de Moldpres.

Totodată, la Oficiul Telefonic de 24 de ore al companiei mai parvin de la consumatori înștiințări despre existenţa unor noi rupturi de conductoare.

În această situație, RED Union Fenosa atenționează consumatorii să manifeste o atenţie sporită în raport cu instalaţiile electrice în situaţii de intemperii sau de avarie.

Luni, 14 august, Serviciul Meteorologic de Stat a emis avertizarea Cod galben de intensificare a vîntului pînă la 15-18 metri pe secundă, cu valabilitate pînă marţi, 15 august. ”Condiţiile meteorologice anunţate prezintă un pericol real, care poate influenţa negativ activităţile socio-economice şi poate cauza daune materiale. În special, vîntul în rafale poate afecta buna funcţionare a reţelelor electrice, generînd astfel situaţii de insecuritate şi eventuale întreruperi avariate în furnizarea energiei electrice”, mai anunță RED Union Fenosa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?