Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Saakașvili vrea să elibereze Ucraina de „oligarhii moldoveni și cei din Donețk“

14 aug. 2017,, 16:01   Externe
3638 1

Politicianul cu reputaţie scandaloasă Miheil Saakaşvili a declarat că nu vrea să se întoarcă în Georgia, deoarece planurile lui sînt legate de “eliberarea Ucrainei”.

Ex-preşedintele Georgiei şi fostul guvernator al regiunii Odessa a reacţionat la farsa cunoscutului pranker rus Lexus, care i-a telefonat ministrului de interne al Georgiei, Gheorghii Mghebrişvili, şi s-a prezentat drept omologul lui ucrainean, Arsen Avakov. P

rankerul i-a relatat funcţionarului georgian că în Ucraina soseşte Saakaşvili şi ei sînt gata să-l extrădeze autorităţilor de la Tbilisi. Mghebrişvili i-a răspuns acestuia să nu-l expulzeze de odiosul politician în Georgia. Miheil Saakaşvili, în pagina sa de pe Facebook, a scris o postare emoțională, în care a subliniat că ex-premierul Georgiei Bidzin Ivanişvili se teme de revenirea lui.

Totodată, potrivit fostului şef al regiunii Odessa, el declară război unor oligarhi moldoveni şi unora din Doneţk.

Ivanişvili a recunoscut în discuţia cu “Avakov” ceea ce spuneam eu întotdeauna – toate dosarele împotriva mea sînt fabricate şi au un caracter pur politic, afirmă Saakaşvili. Lui Ivanişvili îi este frică de revenirea mea în Georgia, deoarece poporul georgian, care are deja suficient material pentru a compara guvernarea mea cu opresiunea oligarhică, va ieşi în stradă şi-l va mătura, de îndată ce eu voi apărea la Tbilisi. Eu însă am planuri proxime ce ţin de Ucraina şi eliberarea ei de oligarhii moldoveni şi din Doneţk. În ce priveşte oligarhii din Doneţk – ucrainenii imediat şi-au dat seama că politicianul face aluzie la influentul om de afaceri Rinat Ahmetov. Dar menţiunea despre oligarhii moldoveni a trezit suspiciunea că Saakaşvili poate fi nemulţumit de Anatoli Kinah şi Serghei Tighipko, deoarece în Ucraina sînt doar aceşti doi cunoscuţi politicieni de origine moldovenească. Ei însă niciodată n-au intrat în conflict cu georgianul iute la mînie. Pornind de la aceasta, este clar că Saakaşvili l-a numit oligarh moldovean pe cel mai rău dușman al său – Piotr Poroşenko. Acesta însă s-a născut la Bolgrad, regiunea Odessa. La vîrsta de nouă ani viitorul preşedinte al Ucrainei s-a strămutat cu familia la Bender, unde acesta a absolvit şcoala, după care s-a înmatriculat la Şcoala maritimă superioară din Odessa. Pe 26 iulie Saakaşvili a fost privat de cetăţenia ucraineană. Dacă el va reveni în Ucraina, îi va fi ridicat paşaportul. De cetăţenia georgiană el a fost privat în 2015. Acum se află în Europa – săptămîna curentă el a vizitat Polonia, Lituania şi Ungaria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?