Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Două cele mai tranzitate vămi din Moldova, inspectate de polițiști

14 aug. 2017,, 15:02   Societate
2586 0

La sfîrșitul săptămînii trecute activitatea celor mai tranzitate puncte de trecere situate în regiunea de sud a țării, Giurgiulești-Galați și Cahul-Oancea, s-a aflat în vizorul conducerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, notează NOI.md.

În acest sens, au fost întreprinse un șir de întîlniri cu efectivele punctelor de trecere menționate și verificată situația traficului transfrontalier, în contextul creșterii semnificative a numărului de călători.

În vederea gestionării corecte și eficace a valorilor de trafic în perioadele de vîrf, cu prepoderență în zilele de weekend, șeful-adjunct al Poliției de Frontieră, Valentin Fiodorov, le-a solicitat polițiștilor de frontieră să susțină efortul din ultima lună de vară, deoarece, conform datelor statistice, frontiera este cea mai aglomerată, pentru a asigura un timp cît mai scurt la desfășurarea procedurilor de traversare a frontierei de stat.

În cele mai tranzitate puncte de trecere s-a suplimentat numărul de personal care îşi desfăşoară activitatea la controlul actelor de călătorie, dar şi a tehnicii portative de citire a documentelor, inclusiv a mijloacelor speciale de control al autovehiculelor. La fel, sînt formate grupe mixte de specialiști din cadrul sediului central al IGPF, care sînt detașate în punctele de trecere cu trafic sporit. Totodată, la necesitate este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, cu redirecționarea traficului pe arterele libere, cît și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic.

În cursul zilelor de weekend, în PTF Cahul-Oancea s-a înregistrat un flux de 11 471 de traversări, iar în PTF Giurgiulești-Galați a fost consemnat un număr de 9857 de treceri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?