X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Sîrbu: Aceste ONG-uri manipulează nerușinat opinia publică

12 aug. 2017,, 13:00   Politică
4379 8

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, a respins criticile, care vin la adresa noului cadrul legislativ ce permite vînzarea cetățeniei moldovene străinilor, numindu-le, într-un interviu acordat Europei Libere, manipulare.

„În nota de argumentare la proiectul de lege, atunci cînd a fost votat, la sfîrşitul lunii decembrie anul trecut, veți vedea că modificările sunt în strictă conformitate cu toate standardele şi practicile europene. Sunt multe ţări din UE care au exact aceleaşi prevederi şi acelaşi mecanism de acordare a cetățeniei pentru investitori străini. SUA are astfel de mecanism şi multe state europene.

Noi am stabilit exact aceleaşi principii, standarde şi nişte condiţii extrem de riguroase din punct de vedere al securităţii statului. Ne pare rău că aceste ONG-uri absolut subiective nu au studiat, nu au pătruns în esenţă, manipulează, dezinformează atât de nerușinat opinia publică”, susține Sergiu Sîrbu.

Deputatul pretinde că astfel, Republica Moldova va atrage mai multe investiții în economia țării. „Dacă veţi citi regulamentul care va fi aprobat de Guvern, veţi vedea ce condiţii dure, extrem de dure sunt şi cît de minuţios vor fi verificate toate aspectele, inclusiv proveniența mijloacelor şi statul persoanelor. Acest proiect a fost consultat şi cu partenerii de dezvoltare. Vom stabili condiţii extrem de dure. Numărul cetăţenilor şi investitorilor este limitat la 5 mii de persoane în total”, afirmă deputatul democrat.


Anterior, organizația anticorupție Transparency International Moldova spunea că noul cadrul legislativ creează riscul de legalizare a banilor murdari.

Sursa citată menționează că Statele Unite nu acordă cetățenia americană prin loterie, așa cum declara deputatul. Există însă, un program special prin care sunt acordate anual 50 de mii de vize de intrare ca imigrant în Statele Unite prin tragerea la sorți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?