Moldova şi Monaco vor extinde cooperarea economică bilaterală

Moldova şi Monaco vor extinde cooperarea economică bilaterală

Republica Moldova şi Monaco vor extinde cooperarea comercial-economică şi investiţională bilaterală. Acest fapt este prevăzut de Acordul-cadru interguvernamental de cooperare a ţării noastre cu Principatul Monaco, a cărui ratificare a fost aprobată de Cabinetul de miniştri al Moldovei, relatează NOI.md.

Acest document a fost semnat pe 4 mai la Chişinău, în cadrul vizitei în Moldova a prinţului de Monaco, Albert al II-lea. Acordul prevede cooperarea activă a părţilor în toate domeniile de interes comun.

După cum a menţionat ministrul de externe, Andrei Galbur, în baza acestui document, pe viitor părţile vor susţine negocieri şi întocmi diverse acorduri sectoriale bilaterale, realiza proiecte reciproc avantajoase.

Transpunerea în practică a acestui document va contribui la aprofundarea şi diversificarea cooperării dintre Moldova şi Monaco.

Anterior reprezentanţii Moldovei şi Monacoului au remarcat disponibilitatea de a conlucra activ în domeniul protecţiei mediului, agriculturii, turismului, energeticii, în special, pentru valorificarea surselor de energie regenerabile, educaţiei, sportului etc.

Acordul-cadru interguvernamental de cooperare dintre Moldova şi Monaco a fost semnat pe termenul de 3 ani cu posibilitatea prelungirii automate pe aceleaşi perioade în cazul lipsei obiecţiilor părţilor.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Întrebări - Răspunsuri

Întrebări arzătoare și răspunsuri la ele găsiți la noua noastră rubrică „Întrebări-Răspunsuri”


captcha

Sondaj Toate

load