X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Directorul unei întreprinderi de stat a fost reținut de CNA

11 aug. 2017,, 09:19   Societate
3393 1

Directorul Î.S. „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională”, filiala Cahul, a fost reținut de ofițerii și procurorii anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență și corupere pasivă.

Asta după ce un locuitor al orașului Vulcănești a denunțat cazul la DGT Sud a CNA, transmite NOI.md cu referire la CNA.

În fapt, bărbatul, acționînd de comun acord cu angajați ai aceleiași întreprinderi, ar fi pretins 1500 de lei pentru „aranjarea” susținerii cu succes a examenelor de calificare a conducătorilor auto pentru obținerea ulterioară a permisului de conducere de categoria „C”, fără frecventarea orelor practice și celor teoretice.

Totodată, acesta susținea că are influență asupra persoanelor publice responsabile de primirea examenelor și garanta eliberarea certificatului care atestă absolvirea cursurilor de instruire.

Urmare a măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală, directorul a fost reținut pentru 72 de ore. În cadrul urmăririi penale, alți doi instructori au fost recunoscuți în calitate de bănuiți.


Actualmente se întreprind acțiuni în vederea documentării activității infracționale a celor trei suspecți. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de pînă la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Conducerea urmării penale se află în gestiunea Serviciului Sud al Procuraturii Anticorupție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?