Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Polițiștii de frontieră din Kamceatka au reținut o navă sub pavilionul Moldovei

11 aug. 2017,, 09:03   Externe
3920 1

Direcția Poliției de Frontieră a Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei pentru regiunea arctică de est a reținut în Marea Ohotsk o navă sub pavilionul Moldovei, pentru încălcarea legislației privind platoul continental, anunță NOI.md cu referire la presa rusă.

Vasul de pescuit „Severus” nu a fost dotat cu mijloace tehnice de control, ceea ce i-a permis să rămînă invizibil pentru polițiștii de frontieră. Acest lucru a fost comunicat astăzi, 11 august, de către Serviciul de presă al DG a FSB al Rusiei pentru regiunea arctică de est.

„Direcția Poliției de Frontieră a Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei pentru regiunea arctică de est a depistat în Marea Ohotsk o navă care nu este dotată cu mijloace tehnice de control. Vasul cu denumirea „Severus”, sub pavilionul Moldovei, este înmatriculat în portul Giurgiulești. Echipajul este format din 13 persoane – opt cetățeni ai Federației Ruse și cinci cetățeni ai Ucrainei”, se menționează în comunicat.

Pe bordul vasului au fost depistate echipamente de pescuit, iar în congelator – peste 3,5 tone de momeală. Vasul este destinat pescuitului și este dotat cu utilaje pentru încărcarea și transportarea crabilor vii. Documentele de autorizare a pescuitului în zona economică exclusivă a Rusiei și jurnalul de bord lipsesc.

„Acțiunile căpitanului denotă unele infracțiuni, responsabilitatea pentru comiterea cărora este prevăzută în art.201 al CP al FR („Abuz de putere”) și art.253 al CP al FR („Încălcarea legislației privind platoul continental și zona economică exclusivă a FR”)”, a comunicat Serviciul de presă.


Se prevede că nava va fi transportată în portul Petropavlovsk-Kamceatski pentru investigații.

Se menționează că și în 2014 vasul a fost reținut de polițiștii de frontieră, pentru activitate ilicită în apele rusești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?