X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Facebook își lansează propria platformă de televiziune (VIDEO)

11 aug. 2017,, 03:30   Externe
3420 0

Compania Facebook a anunțat cea mai amplă incursiune a sa pe piața produselor de televiziune prin extinderea unui serviciu video care va difuza o gamă variată de programe, precum meciuri din campionatul feminin de baschet american, show-uri despre safari și emisiuni dedicate activităților parentale.

Noul serviciu video, ce a trecut printr-o etapă de reproiectare, intitulat "Watch", va fi disponibil inițial pentru un grup limitat de utilizatori din Statele Unite ai aplicației mobile Facebook, site-ului companiei și aplicației acesteia pentru televiziune, au precizat reprezentanții rețelei de socializare.

Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, a lansat un serviciu video anul trecut și, de atunci, a lăsat să se înțeleagă de mai multe ori în ultimele luni că dorește ca acel produs să devină o sursă de conținuturi video originale, cu o producție de nivel înalt, care nu va difuza doar show-uri create de utilizatorii platformei.

Reţeaua Facebook a semnat contracte cu mai mulți creatori de știri și programe de entertainment, precum Vox Media, BuzzFeed, ATTN și Group Nine Media, ale căror conținuturi se adresează utilizatorilor tineri, pentru a produce diverse emisiuni, ce vor fi realizate atît pe baza unor scenarii, cît și în mod liber — fără să aibă la bază un scenariu.


Facebook a anunțat că printre show-urile transmise de serviciul Watch se vor afla meciuri din Women's National Basketball Association, un show dedicat activităților parentale produs de Time Inc și o emisiune despre safari produsă de National Geographic. Facebook transmite deja unele dintre partidele disputate în Major League Baseball și această colaborare va continua, au precizat reprezentanții companiei.

Noua platformă va fi deschisă oricărui creator de programe, unde aceștia vor putea să își distribuie conținuturile video, au explicat reprezentanții Facebook.

Facebook, al cărei sediu general se află în Menlo Park din California, dorește să pătrundă în acest fel pe piața televiziunii, care este deja deosebit de aglomerată, unde va intra în concurență directă nu doar cu rețelele tradiționale de televiziune ce operează la nivel național, dar și cu o serie de noi producători de conținuturi video, precum Netflix, YouTube, Twitter și Snap.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?