X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Banca Angliei va continua să emită bancnote de plastic, în ciuda protestelor

10 aug. 2017,, 20:30   Externe
2569 0

Banca Angliei va continua să emită bancnote din plastic, a căror fabricare implică utilizarea componentelor din grăsimi animale. Decizia corespunzătoare a fost luată de autoritatea britanică de reglementare astăzi, 10 august.


Fabricarea lirelor sterline din plastic este criticată vehement de vegetarieni și apărătorii animalelor. Ei au descoperit că granulele de polimer conțin grăsimi animale. Banca Angliei a cheltuit pentru emisiunea de astfel de bancnote 46 de milioane de lire sterline (3,6 miliarde de ruble la rata actuală), dar a promis să studieze temeinicia protestelor.
„Banca declară că schimbări în compoziția polimerului nu vor fi”, a subliniat autoritatea de reglementare. Reprezentanții acesteia au menționat că la producerea banilor se folosește un polimer care conține mai puțin de 0,05 % de substanțe cu produse de origine animală.
Banca Angliei a adăugat că o alternativă ar putea servi un material cu ulei de palmier. Dar acest fapt va duce la costuri suplimentare de 16,5 milioane de lire sterline (1,3 miliarde), în următorii 10 ani, precum și la un impact negativ asupra mediului.
Pe 18 iunie Banca Centrală Britanică a introdus o nouă bancnotă de plastic de 10 lire. Pe o parte a bancnotei este prezentată scriitoarea Jane Austen. Bancnota va fi pusă în circulație în septembrie 2017.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?