Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Facebook deschide un nou centru de "ștergere a conținutului" în Germania

10 aug. 2017,, 23:00   Externe
2125 0

Facebook va crește semnificativ numărul angajaților săi din Germania însărcinați cu ștergerea postărilor care încalcă noua lege referitoare la mesajele cu conținut ofensator, a anunțat compania americană de social media miercuri, informează Xinhua.

Un nou centru de ștergere a conținutului, cu 500 de angajați, se va deschide în orașul Essen în toamnă, urmînd ca apoi și numărul angajaților de la biroul din Berlin să crească la 700.

Recrutările nu se fac intern, ci Facebook a subcontractat către companiile europene furnizoare de servicii Arvato și Competence Call Center.

În luna iulie, parlamentul federal german a votat "legea Facebook" prin care operatori precum Facebook, Twitter sau YouTube sînt pasibili de amenzi de pînă la 50 de milioane de euro dacă nu șterg în mod prompt conținutul ofensator.

Potrivit legislației din Germania, conținutul ofensator include incitarea la crimă sau la violență, amenințări, limbaj trivial sau incitarea la revoltă.


Potrivit noii legislații, companiile sînt obligate să ofere utilizatorilor un sistem ușor de folosit, cu răspuns rapid în care se pot încărca reclamații referitoare la conținutul ofensator. Rețelele trebuie să șteargă conținutul ofensator în termen de 24 de ore de la primirea reclamației, deși intervalul în care se pot lua măsuri poate fi extins pînă la șapte zile în situații ambigue.

Legea a provocat controverse intense înainte de a fi votată, operatorii social media, grupurile de interese și cele pentru apărarea drepturilor civile avertizînd asupra posibilelor consecințe negative.

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a spus că și-ar dori să fie luată o poziție europeană comună referitoare la acest subiect, nu 27 de variante naționale, catalogînd legea germană ca "nepotrivită".

Activiștii pentru drepturile civile au avertizat că legea ar putea duce la restrîngerea libertății de exprimare pentru că operatorii vor tinde spre ștergerea conținutului ambiguu din teama de a nu fi amendați.

Facebook a declarat că intenționează să crească numărul de angajați la nivel internațional care să se ocupe cu monitorizarea și ștergerea conținutului de la 4.500 la 7.500.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?