Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ministerul educației intervine în scandalul legat de admiterea la USM

10 aug. 2017,, 08:21   Societate
3256 0

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a emis un ordin prin care solicită conducerii USM respectarea actelor legislative și normative privind admiterea 2017. Reacția vine după ce Consiliul rectorilor din Republica Moldova a constat o serie de abateri grave comise de Universitatea de Stat în procesul organizării admiterii pentru anul de studii 2017-2018, transmite NOI.md

Ministerul solicită reexaminarea deciziilor cu referință la alocarea locurilor din bugetul USM, cu informarea ulterioară a Ministerului despre acțiunile întreprinse.

De asemenea, prin același ordin a fost dispusă constituirea unei Comisii de control privind organizarea sesiunii de admitere pentru anul de studii 2017/2018 în toate instituțiile superioare de învățămînt din țară.

Comisia își va începe activitatea odată cu finalizarea etapei a II-a a procesului de admitere și va informa Ministerul asupra rezultatelor acestui control.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va emite ulterior un comunicat în baza concluziilor Comisiei de control.


Potrivit Consiliului rectorilor, USM a recurs la metode ilegale pentru atragerea studenților la studii, iar în consecință universitățile participante la procesul de admitere au fost puse în condiții inegale. Consiliul atenționează că, pînă la lansarea campaniei de admitere, USM a expediat pretendenților la studii, prin poșta electronică, mesaje de felicitare în legătură cu înmatricularea la studii, chiar dacă, prin ordinul Ministerului Educației depunerea actelor în vederea participării la concursul de admitere urma să înceapă pe 24 iulie, concomitent în toate universitățile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?