Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Mesaj pentru Coreea de Nord. Trump anunță modernizarea arsenalului nuclear

9 aug. 2017,, 17:59   Externe
1641 0

Donald Trump, preşedintele SUA, a afirmat, miercuri, în contextul comemorării atacurilor atomice americane din Japonia şi pe fondul tensiunilor cu regimul din Coreea de Nord, că a ordonat de la începerea mandatului modernizarea arsenalului nuclear şi că speră să nu fie nevoit să îl folosească.


"Primul meu ordin în calitatea de preşedinte a fost renovarea şi modernizarea arsenalului nuclear. Acum este mult mai puternic decît a fost vreodată. Sper că nu vom fi nevoiţi niciodată să utilizăm această armă puternică; nu va fi niciodată o perioadă în care să nu fim cea mai puternică naţiune de pe planetă", a transmis Donald Trump, miercuri, prin Twitter, notează Mediafax.

Preşedintele SUA a făcut această declaraţie în contextul comemorării atacurilor nucleare americane asupra Japoniei. Bomba atomică lansată de Statele Unite asupra oraşului japonez Hiroshima pe 6 august 1945 s-a soldat imediat cu moartea a 140.000 de persoane. Atacul nuclear comis la Nagasaki pe 9 august 1945 a provocat instant moartea a 70.000 de oameni.

În urmă cu cîteva ore, Donald Trump a avertizat că va reacţiona cu "foc şi furie" la "ameninţările Coreei de Nord".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?