Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Universitatea de Stat din Moldova răspunde acuzațiilor

9 aug. 2017,, 17:22   Societate
2096 0

Reprezentanții Universității de Stat din Moldova (USM) resping acuzațiile de concurență neloială lansate de Consiliul rectorilor.

Astfel, prorectorul pentru activitatea didactică a USM, Otilia Dandara, a explicat că USM a elaborat Strategia de admitere la studii pentru anul 2017 „călăuzindu-se de actele normative în vigoare, inclusiv valorificînd dreptul la autonomie academică şi financiară”, notează NOI.md.

Ea a precizat că acţiunile întreprinse de USM înainte de 24 iulie au reprezentat realizarea „unui sondaj on-line, de testare a cererii educaţionale din partea candidaţilor”. Ea a mai subliniat că senatul USM a decis să încurajeze să se înscrie la studii fără achitarea taxei, asigurați din bugetul USM, „participanții la școala de vară, participanți la olimpiadele raionale, municipale, naționale și internaționale. De asemenea, de aceste prevederi au beneficiat și candidații cu rezultate bune şi foarte bune”, a relatat Otilia Dandara pentru sursa citată.

Astăzi Consiliul rectorilor a emis o declarație în care atenționa că USM a recurs la metode ilegale pentru atragerea studenților la studii, iar în consecință universitățile participante la procesul de admitere au fost puse în condiții inegale. Potrivit Consiliului, pînă la lansarea campaniei de admitere, USM a expediat pretendenților la studii, prin poșta electronică, mesaje de felicitare în legătură cu înmatricularea la studii, chiar dacă, prin ordinul Ministerului Educației, depunerea actelor în vederea participării la concursul de admitere urma să înceapă pe 24 iulie, concomitent în toate universitățile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?