Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Freedom Moldova consideră inadmisibilă persecutarea protestatarilor

9 aug. 2017,, 12:40   Societate
1892 1

Fundaţia Freedom Moldova continuă monitorizarea situaţiei referitoare la arestul pe 19 iulie a doi protestatari – Serghei Tomşa şi Stanislav Vlasov.


În declaraţia Fundaţiei Freedom Moldova se menţionează că "nici în instanţă, nici publicului larg nu a fost prezentată vreo probă video sau mărturie independentă care ar atesta «opunerea rezistenţei»".

Potrivit Fundaţiei Freedom Moldova, instanţa de judecată a aplicat în mod nejustificat măsura excepţională de pedeapsă pentru protestatarii paşnici – arest administrativ pentru 10 zile.

„Considerăm că avem în faţă încă un exemplu de abuz judecătoresc şi poliţienesc. Trebuie să constatăm că au devenit practici poliţieneşti obişnuite cazurile în care angajații organelor de drept, îmbrăcaţi în haine civile, scot din rînduri protestatari şi îi supun pedepsei pentru a-i intimida pe alţii. Condamnăm folosirea poliţiștilor în scopuri politice în calitate de provocatori pentru discreditarea protestelor paşnice", au subliniat activiștii pentru drepturile omului.

Totodată, Fundaţia Freedom Moldova consideră că pe 19 iulie poliţia a încălcat flagrant drepturile cetăţenilor la protest paşnic. Fundaţia atenţionează şi asupra faptului că poliţia este obligată să asigure ordinea publică în timpul desfăşurării mitingurilor de protest, inclusiv siguranţa protestatarilor.

De asemenea, Freedom-Moldova îşi exprimă îngrijorarea faţă de condiţiile în care protestatarii vătămaţi se aflau în arest. Aceste condiţii "nu corespundeau normelor elementare de siguranţă, au fost inumane şi vădit menite să intimideze".

Membrii "Partidului Nostru" Serghei Tomşa şi Stanislav Vlasov au fost reţinuţi pe 19 iulie, în timp ce se pregăteau să instaleze corturi lîngă Parlament, cu scopul de a nu permite adoptarea Legii cu privire modificarea sistemul electoral a Republicii Moldova.

Fundaţia Freedom Moldova a fost creată în martie de către liderul Partidului "Casa noastră Moldova", Grigore Petrenco.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?