Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Veste rea pentru șoferi: carburanţii se scumpesc din nou

8 aug. 2017,, 13:18   Economie
3279 0

Noi veşti proaste pentru șoferi. Carburanţii în Moldova vor continua să se scumpească şi preţurile lor se vor majora cu peste 50 de bani litrul.

Preţurile maximale cu amănuntul la benzină şi motorină se vor majora cu aproximativ 3,3%-4%. Acest fapt rezultă din noile preţuri maximale cu amănuntul la principalele produse petroliere, publicate astăzi de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, care vor fi în vigoare în următoarele două săptămîni, notează NOI.md.

În particular, în perioada 9-22 august 2017 preţul maximal cu amănuntul la benzina Premium-95 a fost stabilit la nivelul de 17,06 lei per litru, iar al motorinei – 14,77 lei per litru, în timp ce în două săptămîni precedente, de la 26 iulie pînă la 8 august 2017, preţurile maximale cu amănuntul la aceste tipuri de combustibil au constituit, respectiv, 16,52 şi 14,20 lei per litru.

În acest mod, în viitoarele două săptămîni benzina se va scumpi în medie cu 54 de bani per litru, sau cu 3,3%, iar motorina – în medie cu 57 bani litrul, sau aproximativ cu 4%.

ANRE peste fiecare 14 zile calendaristice, marţi, stabileşte preţuri maximale de vînzare cu amănuntul a benzinei şi motorinei şi le publică pe site. În aceeaşi zi, fiecare operator de pe piaţa de produse petroliere determină, pornind de la preţurile maximale cu amănuntul, stabilite de ANRE, costul vînzării cu amănuntul a acestor produse petroliere şi le publică pe pagina sa web, le expune pe panouri la benzinării. Preţurile stabilite de operatori intră în vigoare şi sînt aplicate faţă de toţi clienţii, începînd de miercuri, ora 00.01 de noapte.


Operatorii nu au dreptul să vîndă cu amănuntul combustibil la preţuri mai mari decît cele maximale, stabilite de ANRE. Pe contravenienţi îi aşteaptă sancţiuni dure, inclusiv pînă la revocarea licențelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?