X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dosarul cazinourilor clandestine a ajuns pe masa magistraților

8 aug. 2017,, 14:01   Societate
1760 0

Cauza penală de acuzare a unei persoane juridice și a administratorului acesteia, învinuiți de practicarea ilegală a activității de întreprinzător, evaziune fiscală și spălare de bani în proporții deosebit de mari a ajuns pe masa magistraților, notează NOI.md.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală s-a stabilit că învinuiții, sub pretextul prestării serviciilor de comunicații electronice prin rețelele cu cablu (call-centru), au amenajat, în sectorul Botanica al mun. Chișinău, o sală de jocuri de noroc, dotată cu mese și alte mijloace specifice (rulete, cărți de joc, fișe). În perioada anilor 2014-2017, activitatea ilicită de practicare a jocurilor de noroc se asigura prin intermediul sistemelor de comunicații electronice în regim online.

S-a constatat că în lipsa unei evidențe contabile obligatorii, agentul economic achita angajaților salarii neoficiale în plicuri. Totodată, banii obținuți pe cale infracțională, care constituiau venituri ilicite, au fost utilizați de către administratorul întreprinderii în interesele sale personale. Astfel, în rezultatul acestor acțiuni, Bugetului Public Național i-a fost adus un prejudiciu în sumă de 4.445.668 lei.

La fel, pentru complicitate la comiterea infracțiunii de evaziune fiscală a fost expediat în instanța de judecată și un fost angajat a persoanei juridice, care și-a recunoscut vina. În privința celorlalte persoane, implicate în săvîrșirea acțiunilor ilegale, investigațiile continuă.

Administratorul societății comerciale riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de pînă la 16 ani, iar persoana juridică - sub formă de lichidare a acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?