Vitalie Gămurari: În toamnă relaţiile RM-UE se vor restabili

Vitalie Gămurari: În toamnă relaţiile RM-UE se vor restabili

Purtătorul de cuvînt al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vitalie Gămurari consideră că toamna relaţiile dintre Moldova şi Uniunea Europeană se vor restabili.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat luni în cadrul desbaterilor publice cu privire la schimbarea sistemului electoral.

Potrivit lui, "relaţiile dintre Republica Moldova şi partenerii de dezvoltare nu s-au înrăutăţit, dar s-a creat o mică neînţelegere".

"Aceste relaţii nu s-au înrăutăţit, însă probabil este vorba despre o pauză sau o mică neînţelegere. PDM îşi doreşte un dialog cu partenerii de dezvoltare pentru a explica cum stau de facto lucrurile şi cu siguranţă din toamnă relaţiile se vor restabili", a spus Gămurari.

Potrivit lui, subiectele ce ţin de implementarea Acordului de asociere, regimul de vize şi asistenţa macro-financiară "sînt probleme tehnice şi juridice care pot fi discutate".

"În acelaşi timp, modificarea sistemului electoral este dreptul suveran al Republicii Moldova. Această decizie a fost luată ţinînd cont de recomandările Comisiei de la Veneţia, care este o instituţie specializată în această direcţie", a spus Gămurari.

 


Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Comentarii Adăugați un comentariu5 comentari

miroslav 8 aug. 16:08

in toamna sunt planificate multe vizite a europenilor in Moldova, atunci si o sa iasa la iveala toate minciunile si manipularea Maiei Sandu si ale lui Nastase!

Вова 8 aug. 16:00

С народом вы уже восстановили отношения, 80% и более вам не верят, а осенью восстановите такие-же отношения с ЕС, которые давно поняли что вы обманщики и воры. Но знают, что за доллары и евро продадите все, а они купят все, что их интересует!!!

Mihail. 8 aug. 15:55

Situatia a revenit cu mult la normal, de cind a fost inaugurat acest guvern "nocturn". Relatia cu UE s-a imbunatatit in urma reformelor implementate de catre acest guvern. Speram la o relatie cit mai strinsa si cit mai buna, spre asta tindem.

Boris 8 aug. 15:53

Da cind relatiile s-au stricat de trebuie de restabilit?

staid 8 aug. 14:00

Виталя, а почему бы не сказать открытым текстом: мы, ДПМ, желаем востановления отношений, так как, наш лидер, финансово "обнулился" и, желает востановить свою финансовую степень. Плаха из "штанов"лезет", чтобы доказать, какой он "белый и пушистый".

Mai multe

Adăugaţi Comentarii

captcha

trimite știrea ta

Fiți coautorul nostru! Dacă aveți o știre interesantă împărtășiți-ne-o și nouă!


captcha

Întrebarea zilei Toate

load