Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Usatîi: Autorităţile sînt gata să facă orice pentru a menţine protecţia din partea SUA

8 aug. 2017,, 11:59   Politică
5746 8

"Autorităţile de guvernămînt din Moldova sînt gata să facă orice pentru a avea susţinere din partea SUA", consideră Preşedintele "Partidului Nostru", primarul oraşului Bălţi, Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei INFOTAG, el a scris pe pagina sa de facebook, că nu este surprins, dar îl îngrijorează faptul că în ţară se intenţionează construcţia a opt facilităţi militare ale Armatei SUA.

Renato Usatîi a presupus că "următoarea manifestare a loialităţii pro-americane poate fi extrem de periculoasă".

"Societatea trebuie să se lupte cu acţiunile, care încalcă neutralitatea constituţională a Moldovei. Avînd în vedere conflictul transnistrean, neutralitate este cheia păcii pe teritoriul Moldovei. Orice paşi a autorităţilor din Chişinău, care încalcă statutul, îndepărtează perspectiva de unire a ţării, iar Moldova fără Transnistria va pierde foarte rapid ultimele sale atribute formale ale statalităţii", a scris Usatîi.

După cu a relatat INFOTAG anterior, Ministerul Apărării a Republicii Moldova a negat informaţia publicată de portalul Russian.rt.com despre faptul că Forţele Navale ale SUA caută un antreprenor pentru executarea lucrărilor de construcţie pe teritoriul bazei de antrenament a Armatei Naţionale a Moldovei din satul Bulboaca. Potrivit informaţiei Ministerului Apărării a beneficiat de un grant în valoare de $1,6 mil., care sînt utilizaţi pentru modernizarea infrastructurii Bazei militare de instruire Bulboaca.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?