X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

MAI a refuzat să atragă la răspundere provocatorii deghizaţi în "membri ai "Partidului Nostru""

8 aug. 2017,, 10:30   Societate
1943 0

Organele poliţiei "nu au văzut" încălcări în incidentul cu provocatorii care, în timpul acţiunii de protest din 11 iunie, s-au deghizat în "membri ai "Partidului Nostru" (PN)" în timpul filmărilor unui subiect calomnios prezentat la unul din posturile de televiziune, controlat de Partidul Democrat.

Surse din cadrul serviciului de presă a PN au relatat pentru INFOTAG că oferind un răspuns la plîngerea depusă de PN, Inspectoratul General de Poliţie a declarat într-o scrisoare oficială că "acţiunile acestora nu se încadrează nici într-o normă jurirică prevăzută de legislaţia în vigoare, respectiv nici atragerea lor la răspundere nu este posibilă".

Pe 11 iunie, în timpul acţiunii de protest în masă a societăţii civile împotriva "sistemului mixt" de vot, echipa de filmare a postului de televiziune, controlat de Vladimir Plahotniuc, a organizat un şir de filmări regizate. Într-un reportaj fals filmat au participat doi tineri, presupuşi "activişti de opoziţie, îmbrăcaţi în maiouri cu imaginea lui Renato Usatîi, care s-au prezentat ca "activişti ai "Partidului Nostru"" şi asigurau că ar fi fost plătiţi pentru participarea la protest, în timp ce consumau în mod demonstrativ bere într-un spaţiu public.

Martorii oculari au menţionat că provocatorii au venit la locul filmării regizate fiind protejaţi de poliţie şi împreună cu corespondentul postului de televiziune privat. Ulterior, în cadrul unei investigaţii de presă desfăşurată de postul de televiziune BTV din Bălţi, cei doi "manifestanţi" falşi au fost identificaţi. S-a stabilit că aceşti oameni nu au nimic comun cu "Partidul Nostru".

Aceste dovezi alături de pozele şi numele provocatorilor au fost indicate în plîngerea depusă la Inspectoratul General de Poliţie şi Procuratura Chişinău, semnată de vicepreşedintele "Partidului Nostru" Nicolai Ţipovici. La fel, "Partidul Nostru" a organizat o conferinţă de presă la care a făcut publice dovezile acţiunilor provocatoare ale posturilor de televiziune controlate de Plahotniuc, în comun cu structurile de forţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?