X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ploaia torențială a provocat pagube în toată Moldova

8 aug. 2017,, 09:29   Societate
4298 0

În urma ploii torențiale cu vînt puternic înregistrată pe data de 6 august 2017, mai multe localități din țară au fost afectate, transmite NOI.md cu referire la informațiile operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI colectate din subdiviziunile teritoriale.

Astfel, în localitatea Avdarmar, UTA Găgăuzia vîntul a smuls peste 500 m2 de țiglă de pe acoperișul unui depozit agricol, iar ploaia a afectat 6 hectare de vii. În localitatea Hîrcești, raionul Ungheni, vijelia a afectat trei depozite, unde au fost deteriorate 130 m2 de țiglă și 70 foi de ardezie de pe acoperișurile acestora.

Ploaia a făcut ravagii și în nordul țării unde de pe liceul teoretic din satul Baraboi, raionul Dondușeni au fost smulse mai multe foi de ardezie, iar în localitățile Moșana și Elizavetovca, același raion, vîntul a descoperit mai multe case.

În municipiul Chișinău în urma vijeliei de pe un bloc locativ cu 13 nivele din strada Nicolai Sulac nr.8 au fost distruse 40 m2 de țiglă metalică. Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?