X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

A fost anunțat cel mai mare pericol pentru om

9 aug. 2017,, 03:00   Externe
7667 0

Singurătatea și izolarea socială reprezintă pentru om o amenințare mai mare decît obezitatea. La această concluzie au ajuns psihologii de la Universitatea Brigham Young (SUA).


Potrivit lor, impactul acestor factori asupra populației crește în fiecare an și poate deveni o problemă națională. Oamenii de știință au raportat acest lucru în cadrul celei de-a 125-a Convenție anuala a Asociației Americane de Psihologie. Comunicatul de presă al studiului este publicat pe site-ul EurekAlert!.


Potrivit experților, relația cu alte persoane constituie o nevoie umană fundamentală, importantă atît pentru bunăstarea psihologică, cît și pentru supraviețuire. Potrivit datelor studiului Loneliness Study, realizat de organizația non-comercială AARP, 42,6 milioane de americani adulți în vîrstă de 45 de ani suferă de singurătate cronică. Conform recensămîntului din 2014, peste un sfert din populație trăiește singur, și mai mult de jumătate din cetățeni nu sînt căsătoriți.


Oamenii de știință au efectuat doua meta-analize, fiecare dintre care combină rezultatele a zeci de studii. Primul studiu a inclus 148 de lucrări științifice, la care au participat în total 300 de mii de voluntari. S-a constatat că relațiile sociale puternice contribuie la o reducere cu 50 la suta a riscului de deces precoce. În cadrul celei de-a doua meta-analize au fost examinate datele ale 70 de studii care au implicat 3,4 milioane de oameni din America de Nord, Europa, Asia și Australia. Potrivit concluziilor oamenilor de știință, izolarea socială sau singurătatea sporește riscul de deces prematur într-o măsură mai mare decît alți factori, inclusiv obezitatea.


Experții consideră că sistemul de sănătate ar trebui să ia în considerare impactul relațiilor sociale asupra sănătății populației. De asemenea, este necesar să se construiască baze de odihnă și parcuri, unde pensionarii care sînt cei mai vulnerabili la singurătate, pot comunica cu alte persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?