Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Grozavu, ca şi Chirtoacă, vrea “experienţa României”

7 aug. 2017,, 16:10   Capitala
3336 3

Primarul general interimar de Chişinău, Nistor Grozavu, a anunţat despre necesitatea extinderii atribuţiilor sale.

De fapt, şeful primăriei a îndemnat opinia publică să urmeze “exemplul României”, unde viceprimarii au atribuţii de primar. El şi-a exprimat regretful în legătură cu faptul că această prevedere nu este stipulată în legislaţia Moldovei. Declaraţiile primarului general interimar au fost enunţate pe 7 august după şedinţa operativă a serviciilor municipale, comunică NOI.md.

Primarul general interimar deja timp de o săptămînă semnează dispoziţii, ceea ce nu face parte din obligaţiile primarului general, dar Nistor Grozavu insisteă asupra “limitării” atribuţiilor sale. “Am primit dispoziţia instanţei de judecată privind numirea mea în funcţie de primar general interimar, dar, după părearea mea, ar fi mai corect de a introduce în legislaţia noastră o prevedere, ca în România. Acolo viceprimarii au atribuţii similare cu cele ale primarilor. La noi, spre regret, nu există aşa ceva, din care motiv am fost constrîns să accept decizia privind noua mea numire”, a menţionat Nistor Grozavu.


Funcţionarul municipal a relatat despre deciziile, pe care le-a adoptat el în primele zile după numirea sa în calitate de primar general interimar. “Eu am semnat toate dispoziţiile, a căror îndeplinire este necesară pentru funcţionarea normală a administraţiei municipale şi menţinerea infrastructurii oraşului. Am dispus, în primul rind, să se plătească salariile angajaţilor. Pe viitor intenţionez să îndeplinesc toate angajamentele, prevăzute de bugetul municipal şi legislaţia privind funcţionarea administraţiei locale”, a conchis primarul general interimar.

Precizăm că Dorin Chirtoacă pe 28 iulie a fost înlăturat provizoriu din funcţia de primar general de Chişinău pînă la finalizarea procesului de judecată. Această decizie a fost adoptată de judecătoria sectorului Buiucani la interpelarea Procuraturii Anticorupţie. Partea acuzării a insistat asupra acestei decizii cu intenţia de a izola martorii în dosarul penal, al cărui figurant este Chirtoacă, de influenţa din partea suspectului, care, fiind primar general, poate face uz de resursa administrativă.

În aceste condiţii Nistor Grozavu, care este unicul viceprimar, la începutul lui august a fost numit oficial Primar General interimar. El va îndeplini obligaţiile de primar general pînă nu va fi pronunţat verdictul în dosarul penal, în care este implicat Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?