Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rogozin: SUA prevede să pregătească sabotorii și forțele speciale moldovenești

7 aug. 2017,, 14:02   Externe
4214 6

SUA inițiază pregătirea sabotorilor și forțelor speciale din Moldova în eventualitatea noului conflict cu Republică Moldovenească Nistreană (RMN), consideră vicepremierul rus Dmitri Rogozin.

„Proiectarea și construcția obiectelor pentru elaborarea operațiilor militare în condițiile construcțiilor urbane – americanii inițiază pregătirea sabotorilor și forțelor speciale ale RM în eventualitatea noului conflict armat cu Transnistria”, a scris Rogozin pe pagina sa de pe Facebook, comentînd publicația postului de televiziune RT.

Anterior RT a comunicat că Forțele Navale ale SUA caută antreprenori pentru construcția noilor obiecte militare la baza din satul Bulboaca.

Potrivit datelor publicației, care a citat condițiile licitației, viitorul antreprenor urmează să efectueze „proiectarea și construcția obiectelor pentru elaborarea operațiilor militare în condițiile construcțiilor urbane pe teritoriul bazei de antrenament din Bulboaca”. Din acestea fac parte un oficiu, hotel, casă de locuit, stație de deservire, școala, un centru comercial și alte construcții rezidențiale. Valoarea contractului constituie 250 de mii de dolari.

Baza militară din Bulboaca este amplasată doar la cîteva zeci de kilometri de Tiraspol – capitala RMN. În august, pe teritoriul bazei a avut loc exercițiul moldo-american Dragoon Pioneer. Totodată, președintele țării, Igor Dodon, a declarat în repetate rînduri că este împotriva aderării republicii la NATO și a participării militarilor moldoveni la exercițiile țărilor membre ale Alianței.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?