Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Miros INSUPORTABIL: Oamenii spun că nu-şi pot deschide geamurile

6 aug. 2017,, 12:59   Societate
3518 3

Temperaturile ridicate sînt o mare provocare pentru locuitorii din preajma staţiei de epurare din Capitală.

Oamenii spun că nu-şi pot deschide geamurile întrucît ziua este foarte cald, iar seara mirosul este insuportabil. Chiar şi afară ei se străduie să iasă doar pe puţin timp.

Mătuşa Zinaida are 67 de ani şi locuieşte de mică în această zonă cu aer poluat. Cîndva, spune femeia, nu era această problemă, iar acum nu poate sta nici măcar afară.

"Deschizi fereastra, balconul ca să tragă oleacă de aer, vine putoarea. Dacă deschizi uşa înapoi nu o mai închizi, putoarea nu ai cum să o scoţi, dar nu avem ce face, nu avem încotro", a spus locuitoarea, Mătuşa Zinaida.


Locuitorii din preajmă spun că mirosul urît se face mai simţit, în special, după ora şase seara şi pînă dimineaţa.

"Mirosul este foarte specific, mai ales după orele şase. Se simte un miros, că nu reuşeşti mai repede să intri în casă, dimineaţă tare, trebuie să închizi geamul, şi asta-i situaţia. Imposibil să respiri aerul ăsta."

"Oamenii la care venim în ospeţie şi-au pus termopane ca să nu vină mirosul şi permanent stau cu ferestrele închise. Cel mai mult se simte la pot, la Ciocîrlia, mai tare ca locatarii aceştia, dar în fine, se simte permanent."

"Cîteodată este, seara mai ales. Seara după ce se duce soare este miros."

"Uneori se simte, alteori nu. Nu ştiu ce fac seara, dar miroase foarte tare. Din cauza mirosului insuportabil nu putem deschide geamurile. Parcă am avea toaletă în casă."

Staţia de epurare din Chişinău a fost construită în anul 1968, iar de atunci nu a fost reparată capital.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?