Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ministrul român de Externe: Rogozin a fost lipsit de tribună la Chișinău

5 aug. 2017,, 13:30   Externe
4657 9

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, susține că politica României cu Rusia este caracterizată prin termenii "descurajare și dialog", la fel ca relația dintre NATO și Rusia.


"Relația cu Rusia a fost foarte clar definită de către NATO prin două sintagme: descurajare și dialog. Descurajare înseamnă o prezență în partea estică a continentului european în care au loc, cel puțin din partea Rusiei, o acumulare foarte serioasă de forțe armate și armamente, o prezență care să fie proporțională fără să dea imaginea unui pericol, dar o prezență care să asigure securitatea flancului estic și, în același timp, o politică de dialog pe teme care nu fac obiectul sancțiunilor. Aceasta este și politica noastră: descurajare și dialog", a afirmat vineri Meleșcanu la Digi 24.


Întrebat despre declararea de către autoritățile de la Chișinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova, Meleșcanu a răspuns: "În loc ca vicepremierul Rogozin să aibă tribuna de pe care își prezenta punctele de vedere pe teritoriul Republicii Moldova, adică în Transnistria, o s-o facă de la Moscova, sau din altă parte. Eu nu cred că el se va schimba ca abordare. Sau cel puțin nu va mai avea o tribună sau cel puțin nu va mai avea posibilitatea să spună aceste lucruri, dându-le o altă greutate și o altă conotație fiind pe teritoriul Republici Moldova".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?