Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ploi cu furtuni și fulgere vin spre Moldova

4 aug. 2017,, 18:50   Societate
18052 0

Week-endul se va sfîrși cu furtuni, ploi torențiale și fulgere.

Temperaturile ridicate, care au predominat începînd cu 31 iulie, se vor reduce către 6 august. Informația a fost comunicată, vineri, 4 august, de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat, relatează NOI.md.

Reducerea temperaturii este așteptată de pe 6 august, atunci cînd, potrivit datelor meteorologilor, în schimbul vremii aride din Moldova urmează să vină vremea ploioasă, cu posibile furtuni. Concomitent, vor scădea ușor și temperaturile. În centrul Moldovei și la Chișinău, ziua vor fi înregistrate pînă la 37 de grade mai sus de zero, iar pe timp de noapte - nu mai mult de 23 de grade Celsius. Cu două grade mai puține vor arăta termometrele în regiunile nordice ale țării, iar la sud mercurul termometrului se va ridica pînă la 38 de grade pe timpul zilei și pînă la 24 de grade pe timp de noapte.


Precipitațiile și furtunile, conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, vor dura pînă marți, 8 august. După care este posibil ca temperaturile să crească iar și să nu mai fie înregistrate precipitații.

Vă reamintim că codul portocaliu de pericol meteorologic, în legătură cu menținerea temperaturilor extrem de ridicate, a fost anunțat de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat pe data de 2 august. Temperaturile ridicate de pînă la 38 de grade peste zero, potrivit datelor Agenției, se vor menține în întreaga țară pînă pe data de 5 august.

În timpul căldurii pe întreg teritoriul Moldovei a fost reluată activitatea corturilor specializate anticaniculă, în care specialiștii Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă le acordă oamenilor, care nu se simt bine, care se află sub bătaia soarelui torid, ajutor medical calificat. Orice doritor poate intra în aceste corturi ca să primească apă de băut sau să se adăpostească, pur și simplu, la umbră. În doar cîteva zile de ajutorul specialiștilor, care fac de serviciu în corturile specializate anticaniculă, au avut nevoie circa 1,5 mii de oameni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?