Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pe timp de caniculă şoferii camioanelor circulă regulamentar

4 aug. 2017,, 16:50   Societate
5024 0

Şoferii mijloacelor de transport de mare tonaj, în fond, respectă restricţiile provizorii de circulaţie pe drumurile naţionale, valabile în zile caniculare.

Autorităţile de profil au afirmat că nu au fost înregistrate cazuri semnificative de încălcări, deoarece conducătorii auto riscă să fie sancţionaţi şi conştientizează necesitatea acestor măsuri, comunică Moldpres.

Solicitat de Agenţie, Andrei Cuculescu, director general al Întreprinderii de Stat „Administraţia de Stat a Drumurilor”, a specificat că şoferii care încalcă aşa-numitul „regim termic” sînt stopaţi, procesul fiind luat la control de poliţie și Agenţia Naţională de Transport Auto. „La rîndul său, şi Administraţia de Stat a Drumurilor are reprezentanţe în teritoriu, care monitorizează problema şi anunţă în caz de încălcări. Însă, în mare parte, se poate afirma că şoferii respectă restricţiile, pentru că ştiu că riscă amenzi, dar şi vor, de regulă, să circule pe drumuri bune”, a menţionat Andrei Cuculescu.

Totodată, oficialul a subliniat că, în prezent, în R. Moldova există trasee pe care se poate circula în zilele cu temperaturi toride. „Practic, în toate zonele din ţară avem drumuri din beton, care, spre deosebire de cele din asfalt, rezistă la temperaturi ridicate. Este vorba de tronsoanele Bălţi-Chişinău, Chişinău-Porumbrei, traseul din capitală pînă la Podul de pe Nistru etc.”, a precizat şeful ÎS „Administraţia de Stat a Drumurilor”.


Restricţiile provizorii de circulaţie pe drumurile naţionale a mijloacelor de transport cu greutatea de peste 20 de tone sînt valabile între orele 10.00 și 20.00, în cazul înregistrării temperaturii aerului de peste 30 de grade Celsius. Măsura de restricţionare a circulaţiei rutiere a fost luată pentru protejarea sectoarelor de drum asfaltat şi evitarea deformaţiilor în perioada caniculei.

Limitările instituite nu se referă la vehiculele ce efectuează transporturi de persoane, animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală sau care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor și/sau antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, vehiculele destinate transporturilor de mărfuri sub temperatură controlată și cele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în acest an, pentru prima dată, la toate intrările în municipiul Chişinău au fost instalate indicatoare cu însemnul 20t. Conducătorii auto care nu vor respecta regulamentul de restricţionare pe vreme de arşiţă riscă amenzi de 750 de lei şi trei puncte de penalizare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?