Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rezultatele intermediare ale concursului de admitere: cele mai solicitate specialități

4 aug. 2017,, 16:28   Societate
2717 0

La concursul de admitere din sesiunea 2017 la studii superioare de licență în 17 universități publice și 11 private, care desfășoară admiterea la studii superioare de licență, au fost depuse cca 13 277 de cereri.

Potrivit datelor comisiilor de admitere, la 4931 de locuri cu finanțate din buget în instituțiile publice au fost înregistrate 12 049 de cereri.

Pentru concursul de admitere în instituțiile private au fost depuse 1228 cereri la 2300 de locuri planificate.

Cele mai solicitate specialități sunt: contabilitate, finanțe, medicină, medicină preventivă, drept, specialitățile din domeniul tehnologiilor informaționale și comunicaționale, arhitectură, electroenergetică, jurnalism și procese mediatice, ingineria transportului auto, medicină veterinară, kinetoterapie și terapie ocupațională, tehnologia și managementul alimentației publice, inginerie biomedicală etc.

La specialitățile pedagogice, un număr mai mare de cereri au fost depuse la Pedagogia învăţământului primar; Pedagogie preșcolară; Limbi moderne; Psihopedagogie.


La ziua de astăzi toate instituțiile de învățământ au anunțat rezultatele intermediare ale concursului de admitere și următoarea etapă este depunerea documentelor în original. Conform Regulamentului-cadru al ME, candidații la studii superioare de licență pot fi înmatriculați la o singură specialitate în cadrul unei singure instituții de învățămînt superior, unde vor depune documentele în original în termenele stabilite de instituția de învățămînt superior respectivă.

Neprezentarea actului de studii în original de către candidatul admis în termenul stabilit de instituție conduce la pierderea locului obținut în urma concursului de admitere în instituția de învățămînt superior respectivă.

Odată cu afișarea rezultatelor finale, după caz, universitățile vor anunța și locurile care au rămas neacoperite, atît la buget, cît și la contract. Pentru locurile neacoperite se vor organiza sesiuni suplimentare de admitere, în condiții identice cu cele ale sesiunii de bază, înainte de începerea anului universitar.

Candidații la studii care, din diferite motive, nu au putut participa la concurs în sesiunea de bază, vor putea să depună cerere de participare în sesiunea suplimentară la locurile propuse pentru concurs.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?