X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Slobozia Mare, asigurată cu apă potabilă

4 aug. 2017,, 16:39   Societate
2891 0

Peste 100 de persoane originare din Moldova au donat aproape 5 mii de euro pentru a schimba ţevile vechi în satul Slobozia Mare, astfel aprovizionînd populaţia cu apă potabilă.

Surse din cadrul proiectului Migraţie şi dezvoltare locală (MiDl) au declarat că acest fapt s-a datorat asociaţiei de băştinaşi create de locuitorii satului şi migranţi, al căror scop major a constat în aprovizionarea localităţii cu apă potabilă, aceasta fiind o problemă serioasă a satului.

Potrivit managerului proiectului, Olesea Cazacu, deşi opt din zece săteni aveau apă la robinete, calitatea acesteia era nesatisfăcătoare. Din cauza ţevilor vechi, apa era murdară, iar concentraţia de metale depăşea norma.

"Toate lucrările au fost efectuate timp de o lună, iar în prezent toate gospodăriile sînt aprovizionate cu apă potabilă", a spus ea.

Banii adunaţi de către migranţi nu au fost suficienți, din acest motiv, suma a fost completată cu 2000 de euro alocaţi de administraţia locală şi un grant de 20 de mii de euro oferit de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

Peste 200 de mii de persoane din 23 de sate din Moldova deja au beneficiat de proiectul "Migraţie şi dezvoltare locală", implementat de PNUD în Moldova cu suportul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare. Pînă în prezent au fost investiţi aproape 0 de mii în 18 sate şi 5 oraşe. Din această sumă, aproximativ 8 mii sînt contribuţii donate prin intermediul platformei de crowdfunding de către migranţii moldoveni care trăiesc în străinătate. Alţi 4 mii au fost alocaţi de autorităţile locale şi 0 de mii – de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?