X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

AmCham cere amendarea Legii privind controlul tutunului

4 aug. 2017,, 16:15   Economie
2271 0

Camera de Comerţ Americană din Moldova (AmCham) și-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu faptul că, la mai bine de doi ani de la adoptarea noilor prevederi ale Legii privind controlul tutunului, nu a fost aprobat cadrul normativ subsidiar aferent ambalării şi etichetării produselor din tutun, inclusiv biblioteca electronică cu avertismente de sănătate.


O scrisoare în acest sens a fost expediată de către experţii AmCham preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu. În scrisoare se menţionează că implementarea noilor avertismente de sănătate şi a noilor cerinţe faţă de pachetele de ţigări reprezintă un element cheie al Legii, în condiţiile în care Guvernul Republicii Moldova a avut obligaţia de a pune la dispoziţia producătorilor, în termen de 6 luni de la publicarea Legii, cadrul normativ subsidiar aferent ambalării şi etichetării produselor din tutun.

"Ţinem să concretizăm că noile cerinţe faţă de pachetele de ţigarete urmau să intre în vigoare la 01.01.2018, însă implementarea acestora necesita o perioadă de derogare de cel puţin 18 luni", au accentuat experții AmCham.

În opinia lor, perioada de derogare ar preveni apariţia unor distorsiuni majore în piaţa legală de produse din tutun legate de imposibilitatea plasării în piaţă a ţigărilor şi de pînă la 300 mil. lei pe lună.

AmCham este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, înfiinţată pe 4 septembrie 2006. În 2008 a fost acreditată de către Camera de Comerţ din SUA şi de către Consiliul European al Camerelor de Comerţ Americane (ECACC). AmCham Moldova are misiunea de a contribui la dezvoltarea economică a Moldovei prin promovarea comerţului şi investiţiilor americane în Moldova.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?