X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Grădina zoologică franceză se pregătește de o naștere istorică

4 aug. 2017,, 21:30   Externe
2414 0

Prima doamna a Franței, Brigitte Macron, va fi "nașa" unor pui de panda gemeni - primii care se vor naște în această țară europeană, au informat joi responsabili ai grădinii zoologice Beauval, citați de Xinhua.

"China va alege numele (puilor). Brigitte Macron ne va face onoarea de a fi nașă", a declarat Delphine Delord, directoarea de comunicare a grădinii zoologice pe contul său de Twitter.

Mama puilor, Huan Huan, împrumutată Franței de către China, va da naștere gemenilor sub supravegherea a doi specialiști chinezi, pe 4 sau pe 5 august.

Dacă o femelă de panda poate cîntări pînă la 125 de kilograme, un pui de panda are la naștere doar 120 de grame, amintește Xinhua.

O echipă formată din 15 persoane, din care fac parte doi îngrijitori chinezi, veterinari și un specialist în comportamentul animalelor, vor asista la nașterea puilor la grădina zoologică din apropierea orașului Tours. Nou-născuții vor fi ulterior plasați într-un incubator.

"În sălbăticie, o femelă de panda nu poate crește doi pui", a precizat Debord. "Ei vor fi înmînați lui Huan Huan unul după altul pentru a fi hrăniți", a completat ea.


Huan Huan și partenerul său de sex masculin, Yuan Zi, au ajuns la grădina zoologică Beauval din Franța, în ianuarie 2012 și urmează să se întoarcă în China în 2022. Puii lor vor rămîne în Franța pînă la vîrsta de doi sau de trei ani.

Potrivit Xinhua, în prezent în lume trăiesc circa 2.000 de panda, fiind clasificați ca specie "vulnerabilă", potrivit Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?