Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În corturile anticaniculă se adăpostesc mii de moldoveni

4 aug. 2017,, 12:20   Societate
2707 0

Menţinerea codului portocaliu de avertizare meteo din cauza caniculei i-a îndemnat pe salvatori să reia activitatea corturilor, unde se poate beneficia de asistenţă medicală primară.

Locuitorii celor mai mari oraşe din Moldova, în caz de necesitate acută, pot apela la specialiştii Departamentului situaţii excepţionale al MAI, care vor sta zilnic de gardă în corturile specializate pînă la scăderea temperaturilor, informează NOI.md.

Numai în prima zi de activitate a corturilor, joi, 3 august, au apelat după ajutor medical primar la specialiştii care activează în corturile specializate peste 1,4 mii de persoane la Călăraşi, Străşeni, Ialoveni, Ungheni şi Comrat. Pe teritoriul Chişinăului punctele operative de acordare a ajutorului medical primar în toate cele cinci sectoare şi-au reluat activitatea vineri, 4 august.

Cetăţenii care se simt prost din cauza arșiței sînt îndemnaţi să se apropie de corturile specializate, unde de la 10 dimineaţa pînă la 18 seara ei se pot adăposti la umbră şi primi apă potabilă. În caz de înrăutăţire considerabilă a stării sănătăţii, specialiştii Departamentului situaţii excepţionale sînt gata să acorde ajutor medical calificat pe parcursul întregii perioade, cît va fi în vigoare codul portocaliu de caniculă.


Codul portocaliu de caniculă a fost instituit pe 2 august de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Temperaturile înalte de pînă la 38 de grade Celsius, potrivit datelor instituţiei, se vor menţine în toată ţara pînă la 5 august. Scăderea temperaturilor cu posibile precipitaţii se aşteaptă de la 6 august.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?