X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Statistici alarmante! Numărul accidentelor rutiere crește

3 aug. 2017,, 16:31   Societate
5704 1

În primele șase luni ale anului curent s-a atestat o creștere a numărului de accidente rutiere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, informează NOI.md.

În perioada de referință au fost înregistrate 1103 accidente rutiere (cu 2% mai multe), în care circa 100 de persoane au decedat, iar peste 1300 au suferit traumatisme.

În mun. Chişinău s-au înregistrat 586 de accidente, soldate cu decesul a 26 persoane şi traumatizarea altor 700. Totodată, din numărul total de accidente înregistrate, 90 la sută s-au produs din vina conducătorilor auto, ponderea respectivă fiind în descreștere comparativ cu perioada analogică a anului precedent.

Din numărul respectiv, 285 au fost calificate accidente grave, în creștere cu 17,28% față de anul trecut. O creștere se a accidentul grave se atestă în raioanele Anenii-Noi, Dubăsari și Florești.

Efectuînd o analiză a accidentelor rutiere, principalele cauze sînt: neacordarea priorităţii pietonilor, neacordarea priorităţii altor vehicule, viteză neajustată vizibilității, traversarea neregulamentară de către pietoni, nerespectarea distanţei dintre vehicule, conducere imprudentă, șofatul în stare de ebrietate. Statisticile mai arată că în urmare măsurilor întreprinse, s-a diminuat cu 36% numărul accidentelor rutiere comise de către conducătorii auto aflați în stare de ebrietate.


La compartimentul accidentelor rutiere cu implicarea copiilor, din numărul total de accidente înregistrate pe ţară, 160 s-au produs cu implicarea minorilor, soldate cu decesul a 4 copii şi traumatizare altor 156.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?