X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Saakașvili, lipsit de toate pașapoartele

3 aug. 2017,, 13:21   Externe
2068 0

Fostul președinte al Georgiei, fostul șef al regiunii Odessa a Ucrainei Miheil Saakașvili nu mai poate traversa nicio frontieră de stat, deoarece Kievul, după privarea politicianului de cetățenie ucraineană, i-a anulat toate pașapoartele, scrie „Komsomolskaia pravda în Ucraina”.

„Poroșenko a jucat cu cetățeanul Saakașvili o combinație șmecheră, Imediat după semnarea decretului privind retragerea cetățeniei prin intermediul Ministerului de Externe al Ucrainei, au fost notificate autoritățile competente din Statele Unite și alte țări despre faptul că politicianului i-au fost anulate toate pașapoartele”, a relatat o sursă a publicației.

Se menționează că Saakașvili a pierdut posibilitatea de a părăsi Statele Unite, unde a plecat înainte de retragerea cetățeniei lui ucrainene. Potrivit unui interlocutor al publicației, „tovarășul Saakașvili se află în izolare”. În plus, totul a fost pus în așa fel, încît, de fapt, Kievul nu a fost atins de extrădarea lui Saakașvili în Georgia. Acum această chestiune urmează să o decidă SUA.

Reamintim că decretul privind privarea de cetățenie ucraineană a ex-liderului Georgiei, președintele ucrainean, Petro Poroșenko, l-a semnat pe 26 iulie. A fost declarat oficial că politicianul a indicat în formularul de cerere pentru pașaport informații false, și anume a ascuns că este implicat într-un dosar penal în Patrie. Saakașvili spune că nu el a completat formularul, dar o altă persoană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?