X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Rogozin i-a promis lui Krasnoselski „intensificarea operaţiunii de pacificare”

3 aug. 2017,, 11:20   Politică
4267 7

Întîlnirea vicepremierului Rusiei Dmitri Rogozin cu liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski, a avut loc la Moscova.

Membrul Guvernului Rusiei a remarcat necesitatea continuării operaţiunii de pacificare la Nistru, precum şi a discutat cu oaspetele recenta decizie a autorităţilor Moldovei de a-l declara persona non-grata, comunică NOI.md.

Dmitri Rogozin a pus la bază necesitatea menţinerii contingentului de pacificare în stînga Nistrului, precum şi a anunţat despre tentativele părţii terţe de a împiedica munca lui. „Anume pacificatorii reţin dezvoltarea conflictului. În actuala situaţie, a cărei evoluţie noi o vedem acum, se întreprind tentative de a aplica lovitura, înainte de toate, militarilor ruşi, care, în mod concret şi ferm, apără pacea. Rusia este interesată să intensifice operaţiunea de pacificare şi securitatea în Transnistria. Trebuie examinat în ce formă se va realiza aceasta”, a declarat vicepremierul şi reprezentantul special al preşedintelui Rusiei pentru Transnistria în dialogul cu Vadim Krasnoselski.


Nu a fost trecut cu vederea nici subiectul declarării lui Dmitri Rogozin drept persona non-grata pe teritoriul Moldovei. Vadim Krasnoselski i-a dat asigurări interlocutorului său că această decizie a autorităţilor Moldovei “nu va influenţa asupra comunicării cu Moscova”, care, potrivit lui, acordă regiunii transnistrene tot suportul necesar. Rogozin, la rîndul său, a menţionat că Rusia şi pe viitor va acorda sprijin Transnistriei, inclusiv cu caracter economic. „Va trebui analizată detaliat problema asistenţei economice pentru a nu admite acţiuni provocatoare ce ţin de izolarea economică a Transnistriei”, a specificat vicepremierul Rusiei.

Precizăm că vicepremierul Dmitri Rogozin, pe 2 august, a fost declarat de Guvernul Moldovei persona non-grata. Decizia a fost adoptată la propunerea ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur. Cu cîteva ore pînă la aceasta Rogozin şi-a anunţat intenţia de a vizita Moldova în septembrie la invitaţia ministrului Economiei, Octavian Calmîc.

Chișinăul și-a motivat decizia prin “declaraţiile calomnioase” la adresa poporului şi autorităţilor Moldovei emise de Rogozin. Vicepremierul Rusiei, pe 28 iulie, a reacţionat emoțional la expulzarea unui şir de delegaţii ruse din Moldova, i-a numit pe moldoveni “ţigani”, precum şi a ameninţat cu măsuri dure de răspuns demersul României, ale cărei autorităţi nu au permis avionului cu Dmitri Rogozin la bord să survoleze teritoriul său, cînd el zbura spre Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?