Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu, este mulţumit de rezultatele obţinute în cadrul sesiunii încheiate

3 aug. 2017,, 08:42   Politică
3504 9

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, este mulţumit de rezultatele obţinute în cadrul sesiunii încheiate. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă.

Candu a menţionat că "cea mai importantă sarcină pentru Moldova reprezintă implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană".

"Trebuie să respectăm cu stricteţe această cale, să demonstrăm că locul Republicii Moldova este în marea familie a naţiunilor europene. În cadrul sesiunii am adoptat o serie de decizii importante care vizează realizarea obiectivului nostru strategic, integrarea europeană a Republicii Moldova şi bunăstarea cetăţenilor", a subliniat Candu.

Printre aceste realizări, el a numit finalizarea reformei Procuraturii, adoptarea pachetului de legi privind integritatea, adoptarea de legilor care vizează consolidarea sistemului financiar şi bancar.

"Am adoptat decizia cu privire la reducerea numărului actelor permisive, reducerea instanţelor de conrol de la 60 la 13 (plus cinci organe de reglementare). În total în lectura finală au fost aprobate 125 de legi, 47 regulamente şi 145 legi în prima lectură", a menţionat Candu.

De asemenea, el a vorbit despre reforma Guvernului şi reducerea substanţială a numărului de funcţionari, menţionând că "decizia Parlamentului va influenţa pozitiv calitatea serviciilor şi nivelul de trai al populaţiei".

Potrivit preşedintelui Parlamentului, "cea mai importantă decizie a fost ratificarea Acordului privind deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chişinău".


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?