Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Oficial rus: Va trebui să reacționăm la acțiunile Moldovei în legătură cu Rogozin

2 aug. 2017,, 18:52   Politică
8679 28

Rusia va trebui să răspundă la decizia Guvernului Republicii Moldova de a-l declara pe viceprim-ministrul Dmitri Rogozin „persoană indizerabilă”, informează „Interfax” referindu-se la declarațiile vicepreședintelui Comitetului Consiliului Federației pentru securitate și apărare, Franz Klintsevich.

„Desigur, acest lucru va duce la lucruri foarte grave, cu complicații. Va trebui să reacționăm la asta”, a spus senatorul. În opinia sa, ar putea fi impuse atât sancțiuni personale, cât și economice.

Klintsevich consideră că „apariția conflictului de la călătoria eșuată a lui Rogozin în Republica Moldova și transnistria, dar și decizia de astăzi a conducerii Republicii Moldova, trebuie urmărită în contextul contradicțiilor politicii interne de la Chișinău. Puterea, care este acolo și reprezintă autoritatea executivă, este distanțată de popor foarte mult. Ales de popor, președintele actual, desigur, se confruntă cu dificultăți mari”. Potrivit parlamentarului, șeful țării Igor Dodon trebuie „să ia decizii pentru a schimba puterea executivă”.

Astăzi, autoritățile de la Chișinău au luat decizia de a-l declara pe vicepremierul rus Dmitri Rogozin persona non grata în Republica Moldova, în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur.

Săptămâna trecută, Dmitri Rogozin ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internațional din Chișinău, fiind invitat de președintele Igor Dodon, să participe, în regiunea separatistă transnistreană, la evenimentele dedicate împlinirii a 25 de ani de la inceputul misiunii de menținere a păcii pe Nistru. Avionul cu care delegația rusă a zburat de la Moscova la Chișinău, a fost nevoit să se întoarcă la granița dintre România și Ungaria, și să revină în Rusia. Prin urmare, aeronava a aterizat la Minsk.


Între timp, șeful Comitetului pentru Afaceri Externe al Dumei de Stat, Leonid Slutsky, consideră că declararea lui Rogozin „persoană indizerabilă” pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi interesate doar țările din Vest. „Acest pas urmărește crearea unor obstacole suplimentare în stabilirea relațiilor dintre Moldova și Rusia”, a spus Slutshy.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?