Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Expert: De ce Rogozin a meritat să fie declarat persona non grata în Moldova

2 aug. 2017,, 15:42   Politică
5183 14

Vicepremierul Rusiei Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost aprobată în şedinţa de astăzi a Guvernului.

Analistul politic Anatol Țăranu a menționat că nu s-a așteptat la un asemenea pas ”măreț” din partea autorităților Republicii Moldova.

"Eu nu m-am așteptat la acest pas din partea autorităților moldovene. Vreau să vă spun că acest demers și faptul că Republica Moldova a luat asemenea decizie denotă faptul că avem verticalitate."

De asemenea, analistul politic a precizat că Rogozin își merită aprecierea.

„Rogozin a meritat aprecierea pe care i-a dat-o Republica Moldova. Cred că el a primit o lecție care îi va fi de folos. Este și mai important faptul că Republica Moldova a dat de înțeles Federației Ruse că asemenea atitudine din patea unui om politic este inadmisibilă", a opinat Țăranu.

Întrebat care va fi reacția Rusiei la această decizie, analistul a menționat că Republica Moldova va avea de pierdut.

"Eu cred că Republica Moldova va avea de plătit mult, în schimb a dat dovadă de demnitate. Sigur că vom avea anumite anumite pierderi, ele sînt inevitabile. Cu toate acestea, eu cred ca Republica Moldova are doar de cîștigat, iar aceste pierderi vor fi compensate", a remarcat el.

În luna mai a acestui an alți cinci diplomați ruşi au fost declaraţi persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova. Decizia a fost luată în baza unor informaţii primite de la serviciile secrete.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?