X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Rogozin acceptă invitaţia ministrului moldovean al Economiei

2 aug. 2017,, 14:01   Politică
6548 3

Vicepremierul FR Dmitri Rogozin a declarat că acceptă invitaţia vicepremierului Octavian Calmîc, ministru al Economiei al Republicii Moldova, de a vizita ţara noastră în septembrie, dar el are nevoie de garanţii de securitate şi garanţii de a survola cu avionul toate ţările în tranzit.

„Eu am acum invitaţie de la domnul Octavian Calmîc. Ea a venit nu demult, cu vreo două săptămîni în urmă. El mă invită la toamnă la Chişinău. Am citit cu plăcere această invitaţie. Dar ce are în vedere domnul Calmîc, cum va asigura dumnealui securitatea persoanelor invitate din Rusia, cum vor şterge ei nasul protectorului lor român, e greu de spus, dar aceasta acum nu este problema noastră”, a spus Rogozin în interviul pentru canalul moldovenesc NTV.

Totodată, vicepremierul a adăugat că invitaţia de a vizita Moldova a fost acceptată. El a menţionat că este interesat să-şi continue munca pe loc, inclusiv la Tiraspol şi la Chişinău.

„Conducerea Rusiei nu va efectua niciun fel de schimbări ale statutului meu, din contra, toţi vor insista ca eu să fiu negociator cu Moldova şi, bineînțeles, cu Transnistria, a declarat Rogozin. De aceea, mai devreme sau mai tîrziu, ei vor trebui să decidă cum vor restabili ceea ce au distrus atît de uşor şi de nechibzuit”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?