X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Întîlnire la nivel înalt între Statele Unite şi Rusia la Manila

2 aug. 2017,, 21:30   Externe
2627 0

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, va avea o întîlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov, la finalul acestei săptămîni, la Manila în Filipine, în urma căreia cei doi vor discuta despre tensiunile din relaţiile dintre cele două state, potrivit Reuters.

Întîlnire la nivel înalt între Statele Unite şi Rusia la Manila

Aceasta va fi prima întrevedere după anunţul Kremlinului de duminică privind reducerea cu 755 de persoane a corpului diplomatic american din Rusia pînă la date de 1 septembrie.

"Cred că ministrul Lavrov şi cu mine ne înţelegem rolurile, responsabilităţile şi cred că el este tot atît de angajat ca şi mine în încercarea de a găsi modalităţi prin care să putem readuce această relaţie într-un plan mai apropiat", a spus Tillerson.

Kremlinul a cerut Statelor Unite să-şi reducă personalul diplomatic din Rusia, astfel încît acesta să fie la acelaşi nivel cu cel al celor 445 oficiali ruşi care activează în Statele Unite, ca răspuns la expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi din SUA în decembrie anul trecut.


Preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat, de asemenea, că Rusia are un "orizont larg" de posibilităţi de răspuns la ultimul pachet de sancţiuni aprobat de Congresul Statelor Unite.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?