X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Agenția Medicamentului, mai fiabilă în conformitate cu standardele internaționale

2 aug. 2017,, 15:30   Societate
1861 0

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) și-a sporit nivelul de fiabilitate în calitate de controlor al pieței farmaceutice din Moldova.

După cum a comunicat AMDM, acest lucru îl denotă certificatul Sistemului de management al calității, în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001:2015, emis în baza rezultatelor auditului, realizat de către Organismul de certificare internaţional - TÜV Thüringen.

„În afara plusului reputaţional şi de imagine, certificatul atestă faptul ca sistemul de management al AMDM este orientat spre implementarea bunelor practici în cadrul instituției şi spre furnizarea consecventă a serviciilor care să vină continuu în întâmpinarea cerinţelor clienţilor. Mai mult, această certificare confirmă preocuparea permanentă a AMDM pentru îmbunătăţirea activităţii”, a spus reprezentantul AMDM Veronica Rotărău.

Potrivit ei, Agenția va continua să perfecționeze serviciile prestate.

„AMDM se află într-un proces continuu de îmbunătățire a serviciilor sale cu scopul îndeplinirii misiunii generale – realizarea politicii statului în domeniul medicamentului, activităţii farmaceutice şi dispozitivelor medicale prin asigurarea populaţiei cu medicamente şi dispozitive medicale calitative, inofensive, eficiente și accesibile”, a adăugat ea.


Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale a fost creată de Guvern în 2005 pentru a autoriza medicamentele, inspecta calitatea acestora și a consulta farmaciștii și furnizorii de medicamente. Sistemul de certificare internațională ISO 9001:2015 stabilește cerințele pentru nivelul tehnic al serviciilor prestate și dezvoltă standarde unice în sistemul de management al calității în întreaga lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?